FerroCurc®

HydroCurc® + ΣΙΔΗΡΟΣ

Ενίσχυση νοητικής υγείας

Άυξηση της BDNF ορμόνης και των επιπεδων αιμοσφαιρίνης με την λήψη του FerroCurc®.

ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗΣ HYDROCURC®

FerroCurc®

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΦΕΡΡΙΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

FerroCurc®

www.biologica.gr

Σίδηρος,γιατί είναι ένα από τα πιο σημαντικά συμπληρώματα διατροφής.

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διαδικασία μεταφοράς του οξυγόνου (ως συστατικό της αιμοσφαιρίνης) από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς του σώματός μας. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, αλλά και στην ανάπτυξη των κυττάρων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που σε περιπτώσεις έλλειψής του όπως στην περίπτωση της σιδηροπενικής αναιμίας, το σώμα μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις καθημερινές μας απαιτήσεις, εκδηλώνοντας συμπτώματα όπως κόπωση, αδυναμία, μειωμένη συγκέντρωση, μειωμένη διάθεση και τριχόπτωση.

Γιατί είναι σημαντική η αύξηση της BDNF ορμόνης;

Ο νευροτροφικός παράγοντας (BDNF) είναι το κλειδί για την διατήρηση της φυσιολογικής νευρολογικής λειτουργίας και της ενεργειακής ομοιόστασης, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει την γνωσιακή λειτουργία καθώς και την μνήμη. Ο σίδηρος και η αντιοξειδωτική κουρκουμίνη μπορούν να επηρρεάσουν την ομοιόσταση της BDNF ορμόνης.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λήψη σιδήρου από την διατροφή μας.

Τον σίδηρο που χρειάζεται καθημερινά το σώμα μας τον εξασφαλίζουμε από τη διατροφή μας και από τις αποθήκες σιδήρου στο σώμα, τη γνωστή φερριτίνη. Στα τρόφιμα ο σίδηρος συναντάται σε δύο μορφές: τον αιμικό (δισθενή) και τον μη αιμικό (τρισθενή) σίδηρο.Ο αιμικός σίδηρος ή αλλιώς ζωικός σίδηρος βρίσκεται σε ζωικά τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του, τα πουλερικά, το ψάρι και τα θαλασσινά και απορροφάται εύκολα από το σώμα μας, σε ποσοστό που φτάνει και το 30%. Ο μη αιμικός ή διαφορετικά φυτικός σίδηρος απαντάται στα φυτικά τρόφιμα, όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και ορισμένα λαχανικά (π.χ. σπανάκι).

Σε αντίθεση με τον αιμικό σίδηρο, ο σίδηρος των φυτικών τροφίμων απορροφάται σε πολύ μικρό βαθμό, σε ποσοστό που φτάνει το 5-8%, λόγω της χημικής του δομής. Αυτός είναι και ο λόγος που για να απορροφηθεί μέρος του φυτικού σιδήρου θα πρέπει από τρισθενής να μετατραπεί σε δισθενή σίδηρο.

Το όξινο περιβάλλον συμβάλλει στην μετατροπή του μη αιμικού (τρισθενή) σιδήρου σε αιμικό (δισθενή) μέσα στο έντερο και αντίστοιχα την απορρόφηση χημικών συμπλόκων σιδήρου. Σήμερα, τόσο οι συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής όσο και οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας περιορίζουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λίπη και της αυξημένης τιμής του.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως η κάλυψη των αναγκών σε σίδηρο μέσω της διατροφής αποτελεί ένα απαιτητικό εγχείρημα και ταυτόχρονα βασική προτεραιότητα.

Το πρόβλημα του σιδήρου είναι η απορρόφηση του.

Είναι γνωστό στον επιστημονικό χώρο ότι ο σίδηρος απορροφάται δύσκολα από τον οργανισμό μας. Την λύση και σε αυτό το πρόβλημα δίνει το FerroCurc® (συνδυασμός του HydroCurc® και δισθενή σιδήρου).

H Pharmako Biotechnologies, Sydney μετά από εκτενείς μελέτες και έρευνα κατάφερε να εφαρμόσει τα οφέλη της κουρκουμίνης HydroCurc®  με την τεχνολογία LipiSperse®, διαδικασία απορρόφησης του σιδήρου.

Η συγκεκριμένη μελέτη (Acute Administration of Bioavailable Curcumin Alongside Ferrous Sulphate Supplements Does not Impair Iron Absorption in Healthy Adults in a Randomised Trial, MDPI) δείχνει ότι ο συνδυασμός κουρκουμίνης και σιδήρου έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα στην μνήμη και τη γνώση.

Αύξηση παρατηρήθηκε και στον νευροτροφικό παράγοντα  BDNF, ένας παράγοντας που επηρρεάζει τη γνωστική λειτουργία, τη μάθηση και την μνήμη. Τα επίπεδα BDNF στον ορό φάνηκαν επίσης να αυξάνονται σημαντικά σε υγιείς ενήλικες μετά από συγχορήγηση συμπληρωμάτων σιδήρου και κουρκουμίνης.

Μία άλλη πολύ σημαντική δράση της κουρκουμίνης με τον σίδηρο, είναι η αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών.

Επιστημονικές Μελέτες

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δημοσιευμένες μελέτες που υπάρχουν για την συνδυαστική δράση της κουρκουμίνης HydroCurc® και Σιδήρου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ HydroCurc®

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Increased bioavailability of curcumin using a novel dispersion technology system. Briskey D, Sax A, Mallard AR, Rao A. Eur J Nutr. 2019 Aug;58(5): 2087-2097. doi.org/10.1007/s00394-018-1766-2

Curcumin improves delayed onset muscle soreness and post exercise lactate.
Alistair R. Mallard, David Briskey, Andrew Richards, BExSSc and Amanda Rao. Accumulation, Journal of Dietary Supplements (2020).
doi.org/10.1080/19390211.2020.1796885

Co-Administration of Iron and a Bioavailable Curcumin Supplement Increases Serum BDNF Levels in Healthy Adults. Tiekou Lorinczova H, Fitzsimons O, Mursaleen L, Renshaw D, Begum G, Zariwala MG. Antioxidants 2020, 9(8), 645.
doi.org/10.3390/antiox9080645